Ревю на ProtonVPN

8,7
Добър
Нашата присъда: Нашите тестове показват, че ProtonVPN е сериозен VPN за Интернет сигурност, поверителност и оналйн свобода. Той има добре проектирани приложения, които не само са с отворен код, но и се проверяват независимо. Дългосрочните им абонаменти може да са по-скъпи от тези на повечето VPN, но получавате неограничен капацитет на канала, стабилни функции за сигурност, масивна сървърна мрежа и още много други.
Вземете ProtonVPN - Защитете личните си данни!
Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
www.protonvpn.com/spetsialna-oferta

Обобщен преглед

За разлика от някои VPN, тръгнали от мазета и спални, ProtonVPN е разработен от експерти по сигурността, инженери, учени и разработчици в CERN през 2014 г. Започнали са като ProtonMail - най-голямата в света, напълно криптирана имейл услуга, която прави имейлите Ви практически нечетливи за всички, освен получателя. Дори самият ProtonMail не може да чете имейлите на ProtonMail.

Групата обаче не се спира със супер криптираното решение за електронна поща, като още повече разгръща портфейла си на поверителност с развитието на ProtonVPN. Първоначално насочена към защита на журналисти и активисти, които използват ProtonMail, сега компанията предоставя същата онлайн поверителност и сигурност на обикновения потребител с ProtonVPN.

Усъвършенстваните функции за сигурност на ProtonVPN, като perfect forward secrecy, пълно криптиране на диска и защитени основни сървъри, може да изглеждат като създадени за държавни служители и политически дисиденти. Нашите тестове обаче разкриха, че те са доста удобни за обикновените хора като всички нас.

ProtonVPN гарантира, че всичко, което правите онлайн, е гладко и без забявания – чудесна новина за хората, които се самоизолират в наши дни. Ако посещавате онлайн курсове, ProtonVPN без проблем ще Ви осигури достъп до мрежата на Вашето училище. Същото важи и за хора, които работят от вкъщи. Онлайн пазаруване? Използвахме ProtonVPN, за да намерим изгодни оферти, като се свързахме със сървъри в различни страни и сравнихме цените.

Като цяло сме доволни от скоростта и ефективността. Този VPN може да се похвали с над хиляда сървъра, така че няма да изпитвате затруднения вследствие на претоварени сървъри и мрежови задръствания. Той е съвместим с почти всяко устройство и приложенията му са добре проектирани и интуитивни.

Поверителност / анонимност

Може би поради своя произход като рожба на ума на учените от CERN и MIT, функциите за сигурност на ProtonVPN са изключително добри. Преди да се потопим по-дълбоко в сигурността, нека първо обсъдим позицията на компанията по отношение на поверителността. ProtonVPN имат стриктна политика на нулеви записи. Според тяхната Политика за поверителност, те не съхраняват информация за връзката и уебсайтовете, които посещавате. Твърдят, че за да защитят акаунта Ви и за да са сигурни, че именно вие сте влезли в системата, те съхраняват единствено времеви отпечатък на последното влизане в профила Ви. Не записват никаква информация за това откъде сте влезли или колко време сте били логнати.

Можете да видите тази политика в действие на годишните доклади за прозрачност, които разкриват случаи на правни искове за данни на абонати. Освен това, ProtonVPN е със седалище в Женева, Швейцария – страна, известна с швейцарските банки и силните си закони за поверителност. Със сигурност може да се каже, че ProtonVPN може би е най-добрият вариант от гледна точка на поверителност.

По отношение на сигурността, ProtonVPN също не показва слабости. Той има всички обичайни протоколи, с които може би вече сте запознати: AES-256 криптиране, IKEv2/IPSec и OpenVPN. Неговата функция Perfect Forward Secrecy гарантира, че онлайн транзакциите Ви са защитени, докато рекламният блокер NetShield Ви предпазва от зловреден софтуер, тракери на уебсайтове и натрапчиви реклами.

Това, което прави ProtonVPN уникален, е неговата функция Secure Core, която поддържа връзката Ви защитена, като автоматично пренасочва трафика Ви през множество сървъри преди последната дестинация. Нещо повече: всичките му приложения са с отворен код, така че всеки може да провери и да се увери, че няма нищо сенчесто.

Скорост и надеждност

Обикновено има компромис между VPN криптирането и латентността. Колкото по-високо е нивото на криптиране, толкова повече намалява скоростта на Интернет. Това обаче не е случаят с ProtonVPN. Преди да се свържем с някой от техните сървъри, имахме скорост на теглене от около 54Mbps. След свързване с американски сървър, скоростта ни спадна до 39 Mbps и приблизително 35 Mbps, докато бяхме свързани със сървър във Великобритания. Дори след преминаването към сървъри в страни на другия край на света, като Хонконг и Япония, все още имахме прилична скорост от около 20 Mbps. Изпитвахме прекъсване на връзката от време на време, което може би е малко досадно, но с избора от над хиляда сървъра, това не би трябвало да е проблем на практика. Изводът е, че скоростта е достатъчно бърза за сърфиране, гейминг и други дейности.

Платформи и устройства

ProtonVPN работи на множество платформи и има собствени приложения за Windows, Mac, iOS и Android. Има и бета приложение за повечето дистрибуции, базирани на Linux Debian и Fedora 33, както и инструкции за инсталиране на различни рутери. В зависимост от това на какво ниво абонамент сте, едновременните връзки с устройства могат да варират от 1 до 10.

windowsmaclinuxandroidioschromefirefox

Сървърни местоположения

Въпреки че съществуват само от седем години, ProtonVPN успяха да изградят впечатляваща сървърна мрежа. С 1237 сървъра в 55 държави, ProtonVPN предлага широко покритие в САЩ и европейските страни. Той работи и на места, които най-малко бихте очаквали, като Индия, Китай, Обединените арабски емирства, Хонг Конг и други области, обикновено игнорирани от повечето VPN доставчици.

United Arab EmiratesArgentinaAustriaAustraliaBelgiumBulgariaBrazilCanadaSwitzerlandChileColombiaCosta RicaCyprusCzech RepublicGermanyDenmarkEstoniaSpainFinlandFranceGreeceHong KongHungaryIrelandIsraelIndiaIcelandItalyJapanKoreaLithuaniaLuxembourgLatviaMoldovaMexicoMalaysiaNetherlandsNorwayNew ZealandPeruPolandPortugalRomaniaSenegalRussian FederationSwedenSingaporeSloveniaSlovakiaTurkeyTaiwanUkraineUnited KingdomUnited StatesSouth Africa

Клиентско обслужване

ProtonVPN може да няма денонощна поддръжка, но ние останахме доволни от системата им за билети. Изпратихме им съобщение чрез онлайн формуляр и изненадващо получихме отговор след по-малко от ден. Това е доста освежаващо, като се има предвид, че за повечето други доставчици са необходими няколко дни, и то ако имате късмет. Освен това, има раздел с ЧЗВ, с полезна информация за тегления и настройки, отстраняване на неизправности и др.

Цени

Противно на стандартната практика на VPN доставчиците, ProtonVPN работи като многостепенна абонаментна услуга. Той всъщност работи в полза на потребителя, като предлага по-голяма гъвкавост и Ви позволява да плащате само за това, от което се нуждаете. В момента ProtonVPN предлага три абонаментни плана. Основният план струва $4/месец и включва 2 VPN връзки, достъп до сървъри в 55 държави, високоскоростна връзка, стриктна политика на нулеви записи и рекламен блокер NetShield.

Добавете само още $4, за да надстроите до плана Plus и да получите три допълнителни VPN връзки, плюс Secure Core VPN, TOR над VPN и неограничени капацитет на канала и трафик. Планът Visionary може да е малко скъп за средния потребител, на цена от $24/месец, но пък Ви дава всичко от Plus и повишава едновременните връзки до 10 устройства. Това, за което всъщност плащате тук, е най-високо платеното ниво на ProtonMail – 20 GB хранилище, 50 имейл имена, поддръжка на 10 имейл домейна и 5 потребителя в един акаунт. Освен това, абонаментът Ви включва защитена адресна книга, частен ProtonCalendar и познатото файлово шкафче ProtonDrive. Но ако не виждате смисъл в супер ексклузивното индивидуално решение за електронна поща, тогава планът Plus е повече от достатъчен за Вас.
Вземете ProtonVPN - Защитете личните си данни!
Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
www.protonvpn.com/spetsialna-oferta
Напишете ревю за ProtonVPN
Споделете мнението си, за да помогнете на другите.
Captcha
Потребителски ревюта ProtonVPN
    Вземете ProtonVPN - Защитете личните си данни!
    Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
    www.protonvpn.com/spetsialna-oferta