Как оценяваме най-добрия VPN софтуер


Закупуването на най-добрия VPN софтуер за вашите нужди е важно.

Ето защо искаме да бъдем 100% прозрачни относно начина, по който тестваме и изготвяме ревюта и кои методи използвахме, за да изберем най-добрите VPN програми за 2024 година.

Използваме 5 различни фактора, за да създадем общ резултат и да решим кой VPN софтуер влиза в нашия топ 10 списък. Всички тези 5 фактора играят роля, но не всички са еднакво важни.

Следователно тежестта върху крайния резултат варира в зависимост от факторите, които тествахме.

Ето 5-те основни фактора и относителното им тегло в процеса на тестване:

1. Сигурност: Най-важният, с тегло 35%. Избрахме VPN, които имат криптиране от военно ниво, набор от протоколи (OpenVPN, L2TP, IKEv2 и др.), DNS защита от течове и авариен ключ.

2. Брой сървъри и местоположения: Това е жизненоважно, за да можете да сърфирате бързо от всяко място анонимно. Дадохме на този фактор тежест от 25% в общия ни резултат.

3. Допълнителни функции и съвместимост на устройството: Това включва функции като политика без логове, приложения за PC, Mac, iOS и Android, разделено тунелиране и други. Дадохме на този фактор тежест от 20% в общия ни резултат.

4. Съотношение цена-качество: Предимно, както при всичко в живота, получавате това, за което плащате. Повечето VPN софтуери са на доста сходни цени, така че дадохме на този фактор тежест от 10%.

5. Потребителски отзиви: Въпреки че са важни, те често могат да бъдат подвеждащи, тъй като всички се справяме и разбираме технологиите по различен начин. Дадохме на този фактор тегло 10% от общия ни резултат.

За да вземем решение на база допълнителни функции, съвместимост между устройствата и съотношение цена-качество, анализирахме предложенията на всички различни VPN доставчици, които тествахме. Тази информация се взема най-добре директно от източника.

Информацията за потребителски рецензии идва от TrustPilot, Google Play Store и нашите собствени потребителски рецензии.

Що се отнася до цената, нашата основна грижа е гъвкавостта и стойността. Услугите, които предлагат само един скъп план, не са чудесна възможност. Живеем в ерата на а-ла-карт услугите, където повечето потребители са свикнали с месечни такси.

Средната месечна такса за 10-те най-добри VPN мрежи, които разгледахме, е към момента на публикуване около $ 9,80. Много влизат под тази цифра, а някои отиват по-горе. Онези, които струват повече, очевидно трябва да оправдаят своите солидни етикети с цени.

Съотношението цена-качество е малко по-трудно за определяне, но ние вярваме, че един абонамент за VPN трябва да отговаря на определени критерии. Той трябва да включва покритие за поне пет устройства едновременно, което е средното за индустрията. Трябва да работи на множество платформи, включително мобилни устройства. И един абонамент трябва да работи на различни платформи, т.е. плащането на абонамент за вашия Mac също трябва да ви осигури функционалност за iPhone VPN. Ако една VPN услуга ви кара да плащате допълнително, за да осигурите всички различни устройства в дома си, тя не отговаря на търсеното качество.