Изявление на рекламодателя

Ревю на Atlas VPN

-
Офертата не е налична
Нашата присъда: Atlas VPN вероятно предлага най-добрата оферта за безплатна VPN услуга, с неограничен капацитет на канала и стабилни протоколи за сигурност. Не е изненадващо и че изживяването става още по-добро, когато се абонирате за тяхната премиум услуга.
Вземете Private Internet Access - Защитете личните си данни!
Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
www.privateinternetaccess.com/spetsialna-oferta

Обобщен преглед

Atlas VPN стартира едва през януари 2020, но вече предизвиква буря сред множество VPN потребители. Рекламира се като безплатна VPN услуга, която оценява поверителността, не Ви бомбардира с реклами, няма ограничения за трафик и използва криптиране по военни стандарти. Накратко, Atlas VPN е всичко, което повечето други „безплатни“ VPN марки не са - и това, честно казано, е много освежаващо. Разбира се, ако искате достъп до оптимизирани и по-бързи сървъри, Atlas VPN предлага и премиум версия.

Този VPN доставчик се оборудва с над 570 сървъра, разпределени в 17 държави, само за едната година, от която съществува. Връзките му са бързи, надеждни и безопасни, с IPv6 протоколи и защита срещу изтичане на DNS и WebRTC. Приложенията му са съвместими с Windows, macOS, Android, iOS, а скоро и с Chrome.

Това, което също ни харесва в тази услуга е, че събира минимално количество потребителски данни. Всъщност, ако ползвате безплатната версия, дори не е необходимо да се регистрирате! Всичко това звучи добре, но нека разберем дали услугата наистина е толкова страхотна, колкото претендира да бъде.

Поверителност / анонимност

Atlas VPN работи със стандартната за индустрията комбинация от AES-256 и IPSec/IKEv2, за да защити своя уеб трафик. Това го прави практически непробиваем, така че няма защо да се притеснявате, че хакерите ще получат достъп до Вашата информация. Колко от Вашите данни се съхраняват от самия Atlas VPN? Според тяхната Политика за поверителност:

„Ние сме VPN с нулеви записи: ние не записваме реалния Ви IP адрес и не съхраняваме никаква информация, която идентифицира това, което разглеждате, къде сърфирате и какво правите онлайн чрез нашата VPN връзка. Единствената събирана информация е за базов анализ, за да се осигури отлично обслужване на всички наши клиенти. Това също така означава, че не разполагаме с никакви данни, които да споделим с правоприлагащи органи и държавни агенции, които могат да отправят искове за информация какво сте правили чрез VPN връзката.“

Това е много утешително, особено при положение че Atlas VPN попада в Алианса на 5-те очи (5-Eyes Alliance). С тази политика за регистриране, те няма да имат никакви данни, които да предадат на правителствата и на правоприлагащите органи. Освен това, Atlas VPN разполага с авариен прекъсвач, който Ви предпазва от изтичане на данни в случай, че връзката Ви се разпадне. Друга полезна функция е „SafeBrowse“, която Ви предупреждава, ако сте на път да отворите злонамерен или потенциално вреден уебсайт. Към момента на писането обаче функциите авариен прекъсвач и SafeBrowse са достъпни само в приложенията за Android и iOS.

Скорост и надеждност

За да тестваме скоростта и надеждността на Atlas VPN, ние го използвахме в продължение на няколко седмици за онлайн гейминг и нормално сърфиране. Преди да се свържем със сървър, обикновено имахме средна скорост на теглене от 49 Mbps и скорост на качване от 7 Mbps. Почти нямаше разлика, когато се свързахме с локален сървър, тъй като скоростта ни на теглене оставаше стабилна, средно 41 Mbps, а скоростта на качване се движеше около 4 Mbps. Не е изненадващо, че скоростите леко спаднаха когато преминахме към сървър в САЩ (по време на този преглед се намирахме в Европа). От 49 Mbps, базовата ни скорост на теглене спадна до около 37 Mbps, а скоростта на качване намаля до 3 Mbps. Като цяло, опитът ни беше повече от задоволителен. Обърнете внимание обаче, че тестовете за скорост са направени с премиум акаунт.

Платформи и устройства

Atlas VPN е съвместим с мобилни телефони, таблети, лаптопи и настолни компютри, и работи на редица платформи, вкл. Android, iOS, macOS и Windows. В момента Atlas VPN не работи на OSX клиенти.

windowsmacandroidios

Сървърни местоположения

Понастоящем Atlas VPN има общо 573 сървъра в 17 държави: Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Сингапур, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното кралство и Съединени щати.

AustraliaGermanyNetherlandsSpainAustriaHong KongNorwaySwedenBelgiumHungaryPolandSwitzerlandCanadaIndiaRomaniaUnited Arab EmiratesCzech RepublicIrelandSerbiaUnited KingdomDenmarkItalySingaporeUnited StatesFranceJapanSlovakia

Клиентско обслужване

Atlas VPN има подробна секция с често задавани въпроси в раздела за помощ - HELP. Статиите не са добре организирани, въпреки че лентата за търсене е полезна за намиране на това, от което се нуждаете. Ако това не Ви върши работа, винаги можете да им изпратите имейл на support@atlasvpn.com. А ако сте премиум абонат, просто влезте в профила си и ще получите достъп до персонализирана 24/7 клиентска поддръжка.

Цени

За контекст, нека първо обсъдим разликите между безплатния и платения абонамент. Безплатната версия Ви дава неограничен капацитет на канала, криптиране на данни и капсулиране, както и ограничен достъп само до 3 локации: САЩ, Япония и Австралия. Ето какво можете да получите с премиум абонамент:

• Над 20 локации по цял свят и 500+ сървъра
• 24/7 персонализирана поддръжка
• Премиум услуги на неограничен брой едновременно свързани устройства
• Функция SafeBrowse и проверка за безопасност
• По-висока ефективност и неограничен капацитет на канала

Сега, след като Ви запознахме с по-горното, нека обсъдим цените. Месечната такса не е точно конкурентна - $9.99 - като се има предвид, че средната месечна такса за VPN услуга е около $5. Цената обаче значително намалява, ако се абонирате за годишен план - $2.49 на месец и дори $1.39/месец, ако платите предварително за 3 години. Въпреки че това не е най-евтиното предложение на пазара, си заслужава да се отбележи, че Atlas VPN не налага никакви ограничения за брой на устройствата, свързани към един премиум акаунт. Това означава, че не е нужно да купувате допълнителен абонамент, за да защитите всичките устройства в домакинството си!
Вземете Private Internet Access - Защитете личните си данни!
Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
www.privateinternetaccess.com/spetsialna-oferta
Напишете ревю за Atlas VPN
Споделете мнението си, за да помогнете на другите.
Captcha
Вземете Private Internet Access - Защитете личните си данни!
Неограничен достъп до сървъри по цял свят. Супер бързи скорости. Вземете най-добрата оферта през нашия линк...
www.privateinternetaccess.com/spetsialna-oferta